language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Vattentornet lyser blått för Världsdiabetesdagen

Omsorg och socialt stöd

Idag den 14 november är det Världsdiabetesdagen. Nykvarns kommun uppmärksammar dagen genom att låta vattentornet lysa i blått.

Den 14 november uppmärksammas Världsdiabetesdagen runt om i världen och så även i Nykvarn. Världsdiabetesdagen är en FN-dag som sätter fokus på alla de miljoner människor som lever med, eller riskerar att insjukna i, diabetes.

Diabetes är flera olika sjukdomar med olika orsaker. Den gemensamma nämnaren är att blodsockret är för högt. Över 500 000 personer har diabetes i Sverige idag, av dem har 85-90 procent typ 2-diabetes. Det är ca 150 000 i Sverige som har sjukdomen utan att veta om det. Här kan du läsa mer om diabetes Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Om du misstänker att du har diabetes kan du alltid vända dig till närmaste vårdcentral/husläkarmottagning eller sjukhus.

Världsdiabetesdagens officiella logotyp är en blå cirkel som i många kulturer betyder liv och hälsa. Den blå färgen reflekterar himlen som sammanför oss alla samt är FN flaggans färg. Världen över lyser byggnader i blått på Världsdiabetesdagen - i hopp om att allmänheten uppmärksammar att det är något speciellt med den 14 november.

Så har du vägarna förbi vattentornet idag kl. 15.30-22.00 kan du se det lysa i blått. Läs gärna mer om Världsdiabetesdagen på Svenska Diabetesförbundets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Senast uppdaterad 2023-11-14 10:33

Dela sidan

Senast uppdaterad 2023-11-14 10:33

Dela sidan