Nykvarns kommun

Hur pratar ni i familjen om klimat och om att leva hållbart? Nu finns det tips och inspiration till samtalet i en ny digital bok.

Förra året införde Nykvarns kommun en kunskapssatsning för elever i årskurs 4, 5 och 6 som heter Natur och miljöboken. Syftet med böckerna är att öka kunskapen hos barn och unga om klimat- och miljöfrågor och hur vi kan leva mer hållbart

Nu har ytterligare en bok kommit ut, den här gången riktad till familjen. Den digitala boken, Din familj och er klimatsmarta framtid, är tänkt att stimulera vuxna att läsa och arbeta tillsammans med barnet. Barnet lär sig mer och du får som förälder insyn i lärandet för hållbar utveckling.

I boken kan ni tillsammans ta del av lättillgängliga fakta, tävlingar, tester, spännande uppgifter och engagerande diskussionsämnen.

Till boken Din familj och er klimatsmarta framtid Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.