Nykvarns kommun

Välkommen att fira Lucia i Furuborghallen den 13 december. Njut av luciakonsert med stämningsfull musik, lussebullar, pepparkakor, glögg och tomtemor. Kvällen avrundas med ett härligt, motordrivet luciatåg.

För första gången på många år erbjuds ett gemensamt luciafirande i kommunen. Kultur- och fritidsnämnden har sedan tillträdet vid årsskiftet arbetat för att skapa gemensamma mötesplatser för Nykvarnsborna att uppleva och utöva kultur.

–Vi vill skapa fler platser och tillfällen för Nykvarnsborna att umgås kring kultur. Luciafirandet är ett bra tillfälle att njuta av kultur tillsammans med andra, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Maria Salberg (S).

Kvällen inleds i Furuborghallens foajé; träblåsarna från Kulturskolan spelar, Nykvarns innebandyförening säljer julfika och tomtemor finns på plats för hälsa på de minsta besökarna. Kanske vill du som liten är skicka med en önskning till tomten?

Kulturskolans ungdomsorkester och körsångare bjuder därefter på ett traditionsenligt luciatåg med stämningsfull musik. Men kvällen tar inte slut där! Motorer och käk arrangerar ett motordrivet luciatåg med epa-traktorer, mopeder och andra fordon utanför Furuborghallen för att ge oss ett härligt avslut på en vacker kväll!

Luciafirandet är kostnadsfritt. Julfika finns till försäljning.

Vill du, ditt företag eller din förening delta i det motordrivna luciatåget? Läs mer och anmäl er här.

Program

Kl. 17.00 Träffa tomtemor, köp julfika och lyssna på träblåsarna i Furuborghallens foajé.
Kl. 18.00 Luciakonsert i Furuborghallen.
Kl. 19.30 Motodrivet Luciatåg utanför Furuborghallen.

Obs! Kom ihåg väskförbudet

Från och med den 1 november 2023 råder väskförud på större evenemang.

Det här gäller:

  • Du får inte ta in en väska i Furuborghallen under luciafirandet.
  • Väskförbudet gäller även påsar och genomskinliga väskor
  • Undantag görs för dig som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska, samt för skötväskor.
  • Plånböcker och mindre necessärer som får plats i fickan omfattas inte av förbudet.

Läs mer om väskförbudet: Väskförbud på större evenemang | Polismyndigheten (polisen.se) Länk till annan webbplats.