language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Spolning av isbanor har påbörjats

Uppleva och göra

Placeholder

Spolning av isbanor har påbörjats. Isbanor spolas på Björkestaplan och vid Lillhagaskolan.

För spolning av isbanorna krävs ihållande kyla med en sammanhängande köldperiod för de 10 kommande dygnen. Marken ska också hunnit frysa ordentligt innan spolning utförs och ska helst vara frusen ca 4-5 cm, annars tinar marken av det vatten som används vid spolningen. Nu har spolning av isbanor på Björkestaplan och vid Lillhagaskolan påbörjats.

Skridskois med naturis kräver kallt väder

Kommunens isar har naturis och alltså inte någon frysanläggning. Naturis fryser först när det är tillräckligt kallt ute. Då vädret kan variera från dag till dag är det svårt att förutspå om isen går att åka på just den dag du tänkt.

För mer information om isbanor och skridskoåkning i Nykvarn: Skridskoåkning | Nykvarns kommun Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad 2023-12-04 11:21

Dela sidan

Senast uppdaterad 2023-12-04 11:21

Dela sidan