language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Praktiskas elever renoverar Fritidsfabrikens lokaler

Näringsliv och arbete

Tre elever från Praktiska Gymnasiet i Nykvarn.

Från vänster: Maya, Wilma och Nellie från Praktiska gymnasiet i Nykvarn.

Fritidsfabrikens lokaler renoveras och får ett lyft. Det är Praktiska Gymnasiets elever och Basta som står för jobbet.

Fritidsfabriken är Nykvarns fritidsgård dit ungdomar i årskurs 6-9 är välkomna att umgås, träffa kompisar och vara med på olika aktiviteter. Under hösten och vintern renoveras Fritidsfabrikens lokaler. Elever som går första året på bygg- och anläggningsprogrammet med inrikting måleri på Praktiska Gymnasiet i Nykvarn är på plats och renoverar. Just nu förbereder de för att måla om det som tidigare varit ett pingisrum. Planen är att rummet ska bli klart före jullovet.

Även personal från Basta har bidragit med att måla om det så kallade skapade-rummet. Rummet där ungdomarna kan sitta och rita, måla, virka och mycket mer. Basta är ett företag som erbjuder missbruksrehabilitering och arbetsträning genom tjänster som exempelvis snickeri och måleri.

Fritidfabriken har även fått en del nya möbler och soffor. Ungdomarna som besökt Fritidsfabriken har fått vara med och montera möblerna tillsammans med fritidsledarna. Utegruppen har hjälpt till att hämta skräp och tagit till återvinning.

Senast uppdaterad 2023-12-19 07:45

Dela sidan

Senast uppdaterad 2023-12-19 07:45

Dela sidan