language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Inspirerande föreläsningar för Lillhagaskolans niondeklassare

Näringsliv och arbete

Sisilia Hawsho från Swedbank berättar om privatekonomi för eleverna.

Ekonomi, entreprenörskap och sommarjobb – det var några av de ämnen som Lillhagaskolans niondeklassare fick lära sig mer om under tisdagens föreläsning med Swedbank, UngDrive Academy och Nykvarns kommun.

Tillsammans höll Sisilia Hawsho och Daniel Karlsson från Swedbank, Lucas Lindström licenstagare för UngDrive Academy och kommunens arbetsmarknadskonsulent Shabo Simonsson föreläsningar för Lillhagaskolans niondeklassare. Swedbank pratade bland annat om privatekonomi, inkomst, sparande och budget. Lucas Lindström berättade mer om UngDrive Academy och hur ungdomar 15-18 år med hjälp av UngDrive kan starta eget företag under sommarlovet. Nykvarns kommun kommer även att ha platser för ungdomar som vill driva eget genom UngDrive sommaren 2024.

Shabo Simonsson berättade om hur arbetsmarknaden ser ut, bristyrken, hur man skriver ett personligt brev och cv och att söka sommarjobb. Du vet väl om att kommunen arrangerar en sommarjobbsmässa i Qulturum Sländan onsdagen den 21 februari? Läs mer om sommarjobbsmässan 2024 här.

Senast uppdaterad 2024-01-17 08:09

Dela sidan

Senast uppdaterad 2024-01-17 08:09

Dela sidan