language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Hemlig film inleder Kultur mitt i veckan

Uppleva och göra

Kulturen ska leva alla dagar i veckan. Och på olika platser. Det är tanken bakom satsningen Kultur mitt i veckan som startar på onsdag med visning av en hemlig film för de yngsta.

- Vi vill gärna ge alla som är hemma med eller utan barn en möjlighet att kunna ta del av minikonserter, filmvisning och andra kulturaktiviteter både dagtid och kvällstid mitt i veckan. Också förskolorna får en chans att boka in grupper, förklarar kommunens kultursamordnare Matilda Backholm.

Under den kalla årstiden hålls de flesta aktiviteterna i biblioteket eller Sländan. Men när solen börjar värma lite mer blir även andra lokaler aktuella, förklarar Matilda Backholm.

- I mars ordnar vi till exempel en sagostund i Hökmossens cafébyggnad. Och framöver tänker vi planera aktiviteter på lite olika platser i kommunen, där människor bor och rör sig. Då blir det enklare att halka in på aktiviteten, säger hon.

Först ut är alltså filmvisning i Qulturum Sländan på onsdag, den 24 januari, kl. 9. Vilken film som visas avslöjas först på plats, men den är tänkt att fungera bäst för barn mellan 2 och 5 år. Det blir också aktiviteter för vuxna och på kvällstid, till exempel författarbesök.

Aktiviteterna är gratis och ingen föranmälan krävs för mindre grupper, upp till sex personer. Om fler än sex behöver bokas går det bra att anmäla sig till biblioteket@nykvarn.se

Senast uppdaterad 2024-01-24 11:22

Dela sidan

Senast uppdaterad 2024-01-24 11:22

Dela sidan