language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Nu byggs vätgasmack i Nykvarn

Näringsliv och arbete

På bilden: Malin Ehrle huvudprojektledare på Nilsson Energy och Anders Önbäck kommunstyrelsens ordförande i Nykvarns kommun.

Första spadtaget på Nykvarns blivande vätgasmack togs i Nykvarn Stockholm Syd igår. Det är företaget Nilsson Energy som bygger en ny anläggning i Nykvarn.

Nu påbörjas bygget av vätgasmack i Nykvarn Stockholm Syd. Bakom satsningen står Nilsson Energy som hjälper företag med tillverkning, lagring och användning av grön vätgas gjord genom sol, vind och/eller vattenkraft. Vätgas förväntas bli ett hållbart drivmedel för tunga fordon som lastbilar och bussar. Ett alternativ till andra bränslen som bensin, diesel och el. Vätgasmacken är, i likhet med SEEL, ytterligare en satsning på framtidens fordonsteknik i Nykvarn.

– Att satsa på vätgas är inte bara en klok affärsstrategi, det är också ett viktigt steg mot en hållbar framtid. Vätgas är ett mångsidigt bränsle som har en bred användning, och jag är övertygad om att det kommer att spela en avgörande roll i vårt framtida fossilfria transportsystem, säger Anders Önbäck, kommunstyrelsens ordförande.

Gå vidare till Nilsson Energys hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att läsa mer.

Senast uppdaterad 2024-01-26 11:57

Dela sidan

Senast uppdaterad 2024-01-26 11:57

Dela sidan