Nykvarns kommun

De nya digitala trygghetslås som hemtjänsten införde förra året har ett konstruktionsfel. De börjar därför bytas med start nästa vecka.

I december förra året monterades nya digitala lås hos flertalet av hemtjänstens brukare. De nya låsen ökar tryggheten eftersom personalen slipper hantera ett stort antal privata nycklar varje arbetsdag. Nu har det alltså visat sig vara ett konstruktionsfel på låsen. De måste därför bytas, med start redan på måndag.

– Vi beklagar givetvis att det här händer. Låsen var felaktiga och nu får nya låskolvar monteras – igen. Men i slutändan vill vi ju ha lås som är trygga för både personal och brukare, säger hemtjänstens chef Tuulikki Krekola.

Vid bytet finns personal från hemtjänsten på plats tillsammans med en montör. Bytet medför inga extra kostnader för den som har hemtjänst. Alla brukare får skriftligt besked om låsbytet.