Nykvarns kommun

Muna, Ruth och Jenny, fritidsledare på Fritidsfabriken.

Fritidsfabrikens initiativ för att locka fler tjejer har gjort att fler tjejer hittar till huset.

De flesta besökare på Fritidsfabriken var killar, noterade de tre fritidsledarna som arbetar på Fritidsfabriken. För att locka fler tjejer började de därför ordna särskilda tjejkvällar för några veckor sedan. Det visade sig vara en lyckad idé.

– Vi ville testa med tjejkvällar för att se om fler tjejer kommer då. Hittills kan vi se att det fungerar bra, förra veckan kom det tio tjejer en kväll. Det känns superkul! berättar Jenny Ekman, en av fritidsledarna.

Det visar sig även att flera av tjejerna som varit med på tjejkvällarna kommer även andra kvällar i veckan.

– Jag tror att det handlar mycket om att känna sig trygg på en ny plats. Det är viktigt att vi skapar mötesplatser där alla känner sig välkomna och inkluderade, oavsett vem du är, fortsätter Jenny.

Fritidsfabriken är Nykvarns fritidsgård och mötesplats för ungdomar som går i årskurs 6–9. Här erbjuds Nykvarns ungdomar en meningsfull fritid med möjlighet till utveckling och lärande. Tipsa gärna om Fritidsfabrikens tjejkvällar för tjejer i din närhet! Mer information om tider hittar du i Ungdomsappen.

Öppet hus 9 april

Vill du se mer om hur Fritidsfabriken fungerar? Kom på öppet hus kl. 16–20 den 9 april! Träffa fritidsledarna, ta en fika (Fritidsfabriken bjuder), titta runt i huset se vad du kan hitta på där.