Nykvarns kommun

Nykvarn får betyget 76 när företagen sätter betyg på kommunens service inom myndighetsutövning 2023. Området som ökar mest är bygglov.

I den senaste mätningen av NKI (Nöjd Kund Index) får Nykvarns kommun betyget 76. Det betyder att kommunen tar ett rejält kliv uppåt från året innan, då betyget var 67. Snittet i landet ligger på 73. Resultatet innebär att kommunen hamnar på plats 90 i rakningen jämfört med 186 för 2022, en klättring med 96 platser.

Det myndighetsområde som ökat mest är bygglov som gått från 55 till 73, vilket innebär att rankningen ökat 69 platser från 152 till 83. Miljö ligger stadigt kvar på 71 som är ett bra resultat på rankning 94 jämfört med 114 förra året.

- I vår myndighetsutövning arbetar vi ständigt för att bli bättre och kunna ge en bättre service både till företagare, privatpersoner och föreningar. Detta resultat gör mig väldigt stolt över våra handläggare som verkligen gjort ett bra jobb 2023 säger Camilla Norrgård Sundberg, tf kontorschef för Bygga, bo och miljö.

Mätningen görs av Sveriges kommuner och regioner (SKR) och Stockholm Business Alliance (SBA).