Nykvarns kommun

De senaste dagarna har bedragare ringt på hos äldre personer i Nykvarn och försökt bli insläppta. Var försiktig - släpp inte in någon okänd.

För ett par månader sedan kom det rapporter om bedragare som ringt upp äldre personer på telefon och påstått de var från hemtjänsten. Vid de senaste bedrägeriförsöken som märkts i Nykvarn har istället bedragare ringt på porten eller dörren till äldre personer. De har uppgett att de kommer från banken och har kommit på uppdrag av närstående.

- Vi har uppmärksammat att det finns någon eller några som på det här sättet försöker ta sig in hos äldre personer i Nykvarn. Men det kan lika gärna vara någon som påstår att den kommer från hemtjänsten. Men hemtjänsten har egna nycklar. Den som har hemtjänst behöver därför inte själv öppna dörren när personalen ska komma. Vi uppmanar därför våra kunder att aldrig öppna för någon de inte känner, säger Tuulikki Krekola, enhetschef vid hemtjänsten.

Bedrägeriförsöket har polisanmälts.

Så undviker du bedragare som ringer upp eller försöker ta sig in