Nykvarns kommun

Grön omställning och Sveriges nästa stora exportnäring. Det var temat när Nykvarns kommun och RISE forskningsinstitut bjöd in till möte om framtidens etableringar.

Under onsdagen har Nykvarns kommun, tillsammans med forskningsinstitutet RISE, hållit ett möte med tongivande representanter från myndigheter, affärsvärlden och forskningsinstitut. Syftet med mötet är att diskutera hur man ska kunna skapa förutsättningar i Mälardalen som lockar till investeringar inom batteri-sektorn.

– Vi vill göra Sverige och Mälardalen till en ännu mer attraktiv destination för den här typen av investeringar, säger Emre Gürler, Head of Corporate Sales, Nykvarns kommun.

Mötet är ett led i att skapa en gemensam bild av vilka möjligheter som finns, och vilka förutsättningar som krävs, för att kunna agera så effektivt som möjligt i arbetet med grön omställning.

– Utöver att vi gör en kraftsamling för den gröna omställningen, spås batteribranschen även att bli Sveriges nästa stora exportnäring, och den vill vi vara en del av, fortsätter Emre Gürler.

Bland deltagarna finns, utöver Nykvarns kommun och RISE, även representanter från ett 20-tal tongivande aktörer inom området, bland annat Energimyndigheten, Region Stockholm och Scania.