language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Full fart på 25-årsfesten

Omsorg och socialt stöd

Långt ifrån alla trivs i större sammanhang som stora evenemang med mycket folk. Det tog Jessica Sundgren, undersköterska dagverksamheten för demens, och Jenny Spets, samordnare daglig verksamhet, fasta på. Och arrangerade en jubileumsfest där alla kan delta – på sina egna villkor.

— Vi vill ge alla samma chans att vara med. Alla kanske inte trivs i stora grupper som när kommunen hade en 25-meters tårta i centrum för att fira 25-års jubileum, berättar Jenny.

— Totalt är vi cirka 60 deltagare plus vår egen personal på den här festen, fyller Jessica i. Det är våra gäster och arbetstagare inom dagvården för äldre och arbetstagarna inom daglig verksamhet som är här. Festen gick av stapeln på onsdagen och det bjuds på hamburgare, fika, musik och dans.

Reaktionerna från gästerna har varit positiva.

— Alla som är gäster har också hjälpt till att bidra. Några har plockat blommorna som vi har på borden, andra har fixat kaffe och förberett. Det blir en gemenskap när alla jobbar mot samma mål, säger Jenny.

— Alla är så taggade på att göra fler saker tillsammans. Och att se alla ha kul på sina egna villkor ger energi för oss som jobbar, inflikar Jessica.

På frågan om det blir fler fester framöver är svaret tydligt:

— Ja! Vi planerar redan ett midsommarfirande. Och ett glöggmingel!

Heidi Tilles och Emma Rasthammar är två av festdeltagarna som uppskattar firandet:

— Gemenskapen. Att äta hamburgare och lyssna på musik. Och att få träffa alla andra. Vi gör inte så ofta saker tillsammans med de andra grupperna inom daglig verksamhet. Det här är ett jättebra sätt att fira på!

Från vänster: Heidi och Emma

På frågan vad de hoppas händer i kommunen om 25 år svarar Heidi:

—Jag önskar mig ett café med lite längre och bättre öppettider. Och kanske en simhall, så det finns fler saker att göra.

Emma håller med:

—Jag drömmer om en till matbutik. Förhoppningsvis är centrum klart om 25 år!

Senast uppdaterad 2024-05-24 12:22

Dela sidan

Senast uppdaterad 2024-05-24 12:22

Dela sidan