language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Folkfest när kronprinsessparet besökte Nykvarn

Uppleva och göra

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Nykvarns nationaldagsfirande.

Under nationaldagen 6 juni fick Nykvarns kommun kungligt besök av kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Folkets park var fylld till bredden av förväntansfulla besökare som väntade tålmodigt på att få en skymt av kronprinsessparet.

När paret anlände möttes de upp av kommunstyrelsens ordförande Märtha Dahlberg (S) och kommundirektör Steinunn Ásgeirsdóttir som förde dem till deras sittplatser framför stora scenen. Därefter drog firandet igång med högtidstal av hennes kungliga höghet själv, 25-årsjubileumstal, stipendieutdelningar och skönsång av Kulturskolans barnkör ackompanjerad av Nykvarns musikkår. Nationaldagsfirandet avslutades med att kronprinsessparet fick träffa en familj vars dotter blivit ny svensk medborgare, något som också hade uppmärksammats vid kommunens medborgarskapsceremoni tidigare på dagen.

—Ett stort varmt tack till både Nykvarnsbor och medarbetare för denna fantastiska dag, kommenterade Märtha Dahlberg efter dagens slut. Vi gör tillsammans Nykvarns till en plats att vara stolta över, både idag och imorgon!

Fler bilder från firandet.

Senast uppdaterad 2024-06-07 03:01

Dela sidan

Senast uppdaterad 2024-06-07 03:01

Dela sidan