Nykvarns kommun

Inga fler rapporter har kommit in om ormen som sågs nära Folkets park förra veckan. OBS! Ormen på bilden är inte en bild av den rapporterade ormen.

Den ovanliga orm som förra veckan sågs i närheten av Folkets park har ännu inte påträffats. Någon ägare har inte heller hört av sig. Om du ser ormen och kan ange exakt var den finns går det bra att kontakta länsstyrelsen.

I torsdags kontaktades kommunens servicecenter av invånare som sett en lång orm i närheten av Folkets park. Enligt uppgifterna var ormen tre meter lång och svart med grönt mönster. En kommunanställd sökte i området men kunde inte hitta ormen. För säkerhets skull informerades personalen vid Björkestaskolans fritidshem och Tallbackens förskola om händelsen.

Ingen orm har lämnats in till polisen eller rapporterats saknad och efter kontakt med länsstyrelsen uppmanades kommunen efterlysa ormens ägare i sociala medier. Trots stor uppmärksamhet i olika medier har någon ägare fortfarande inte gett sig till känna. Några fler uppgifter om att ormen synts har inte heller kommit in.

- Från kommunens sida har vi nu gjort vad kan. Därför lämnar vi nu över ärendet till länsstyrelsen som har en enhet för djurskydd, konstaterar kontorschef Carina Braun.

Länsstyrelsen åker inte aktivt ut för att leta efter ormen. Däremot kan du kontakta länsstyrelsen om du ser ormen och kan lämna en exakt beskrivning av var den finns. Då kan länsstyrelsen skicka ut någon för att hämta den. Du når länsstyrelsen på 010-223 10 100.