Nykvarns kommun

Vattenläcka Maskinförarevägen

Uppdatering 20 december kl. 15.45: Vattnet är nu igång på Maskinförarevägen. Arbetet med återfyllnad och återställning fortsätter imorgon, onsdag.

Uppdatering 20 december kl 10.30: De 17 fastigheter som inte fick tillbaka vattnet igår saknar fortfarande vatten. Nybo har grävt fram ledningen och arbetar med den under dagen. Enligt prognosen ska vattnet vara tillbaka klockan 16.00.

Uppdatering kl. 14.25: Alla hushåll i Sandtorp har nu vatten igen även om trycket kan variera lite. Det är åtestår dock 17 fastigheter som fortfarande saknar vatten. Nybo ställer därför ut vattentankar i anslutning till dem. De som berörs får information i brevlådan.

För att åtgärda läckan stängs en del av körbanan av på Maskinförarevägen. I morgon bitti inleds schaktningsarbetet.

Uppdatering kl 11.30: Kommunens fastighetsbolag Nybo som arbetar med läckan undersöker om det går att leda om vattnet så att hushållen i området kan få vatten. Den möjligheten testas nu.

Om det inte går att leda om vattnet kan eventuellt ett tappställe öppnas så att de boende kan hämta vatten. Men detta är alltså inte aktuellt än.

Samtidigt fyller Nybo vattenvagnar som ska skickas till LSS-boende och förskola i området.

Ursprungligt meddelande: På grund av en vattenläcka på Maskinförarevägen saknar för närvarande många hushåll i området kring Sandtorp, Valsarevägen, Passarevägen och Eldarevägen vatten.

Arbetet med läckan pågår och vi återkommer med mer information.