language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Vattenläcka - vattentankar ställs ut

Åtgärdat

Uppdatering 2023-07-31 kl 16:00: Du kan dricka vattnet som vanligt och behöver inte koka det. Vattenproverna visar på tjänligt vatten.

-----------------------------------------------------------

Uppdatering 2023-07-26 kl 13:00: Du ska fortfarande koka vatten som ska drickas eller användas i matlagning. Mer information kommer på måndag den 31 juli i samband med provsvar från vattenproverna. Detta gäller dig som drabbats av vattenläckan på Skogslundsvägen, Lövdungestigen, Trädstigen, Granebovägen samt stora delar av Stenkullevägen.

Nybo stänger av vattnet imorgon torsdag den 27 juli för att utföra en permanent lagning av den skadade vattenledningen. De informerar de fastigheter som påverkas av vattenavstängningen. Vattentankar finns på Stenkullevägen och längst ut på Skogslundsvägen.

Vatten som inte kokats kan användas till att:

  • tillaga mat som ska kokas i vatten
  • tvätta händer och ansikte
  • duscha, men se till att små barn inte sväljer vatten. Undvik att bada
  • diska i diskmaskin på högsta temperatur, använd torkprogrammet
  • diska för hand, låt disken torka innan den används
  • tvätta kläder
  • städa och rengöra ytor
  • vattna blommor
  • spola toaletten.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Uppdatering 2023-07-23 kl 13.00: Nu är vattnet är tillbaka. Det är viktigt att du kokar vattnet innan du dricker det. Vattenprover ska tas för att se om vattnet är tjänligt. Mer information kommer när provsvar finns.

Det går bra att använda vattnet till övrigt som tvätt och dusch.

--------------------------------------------------------

NYBO stänger av vattnet på Skogslundsvägen, Lövdungestigen, Trädstigen, Granebovägen samt stora delar av Stenkullevägen på grund av en vattenläcka. Två vattentankar kommer att ställas ut på Stenkullevägen, och två vattentankar ställs ut längst upp på Skogslundsvägen.

Reparationsarbetet är påbörjat.

 


Senast uppdaterad 2023-07-31 04:00

Dela sidan