language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Algblomning vid Hökmossbadet

Pågående

Vid det senaste vattenprovet som togs på Hökmossbadet fanns det för höga halter av bakterier i vattnet (otjänligt vatten). Därför avråder vi från att bada vid badplatsen.

Vid algblomning kan alger producera sjukdomsframkallande gifter. Vattnet kan också innehålla mikroorganismer eller parasiter som du kan bli sjuk av. Dessa är dels naturligt förekommande och kan dels komma från olika föroreningar och utsläpp.

Om du sväljer vatten som innehåller dessa kan du få magont, diarré eller kräkningar. Symtomen kan variera och beror på vilken typ av virus, bakterie eller parasit du fått i dig. Du kan även få hudirritationer av vattnet som klåda, utslag, öroninfektioner eller infektioner i sår. Av den anledningen bör speciellt inte små barn och hundar bada när det är algblomning.

Mer information om badvatten hittar du här.

Senast uppdaterad 2023-09-12 02:20

Dela sidan