language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Motivera ideella - föreläsning med Aron Schoug

Hur kan föreningar göra det lättare och roligare att engagera sig? Forskaren Aron Schoug berättar om vad man kan göra för att behålla och stärka medlemmarnas engagemang, och om vad man bör undvika för att riskera tappa det.

När människors engagemang brister skyller de ofta på tidsbrist, men det är inte alltid hela sanningen. Gruppens sammanhållning, möjligheten att jobba med sina hjärtefrågor och de demokratiska processerna är också faktorer som påverkar hur engagerade vi är.

I denna föreläsning och workshop får du verktyg att utveckla arbetet så att det blir lättare och roligare för alla att engagera sig. Konkreta tips och tekniker varvas med teoretisk förståelse och du som deltagare har möjlighet att ta del av andra deltagares erfarenheter.

Föreläsare – Aron Schoug
Aron Schoug är doktor i pedagogik med intresse för civilsamhälle, ideellt arbete, demokrati, kollektivt lärande, organisering och kreativitet. Sedan 2015 är han verksam i den organisationspedagogiska forskargruppen på universitetet. Aron har en bakgrund som waldorflärare och har en masterexamen i pedagogik från Stockholms universitet.

Innan forskarstudierna arbetade han med folkbildning, och föreläser idag regelbundet för ideella organisationer med syfte att hjälpa dem stärka medlemmarnas engagemang.

Placeholder

Senast uppdaterad 2023-04-17 03:48

Dela sidan

Var
Digitalt, länk har skickats ut till anmälda deltagare.

När
tisdag 18 april 18:00 - 20:30

Kostnad
Gratis

Arrangeras av
Nykvarns kommun och RF-SISU Sörmland

Kontakt
Filip Krolopp, kultur-fritid@nykvarn.se 08-55501000

Senast uppdaterad 2023-04-17 03:48

Dela sidan