language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Motivera ideella - med Aron Schoug

Hur kan föreningar få fler att engagera sig mer? Forskaren Aron Schoug, från Stockholms universitet,berättar om olika faktorer som kan få människor att tappa engagemanget samt vad föreningen kan göra för att det ska upprätthållas och stärkas.

Konkreta tips och tekniker varvas med teoretisk förståelse och erfarenhetsutbyte där deltagarna kan läraav varandra och relatera till sin egen verksamhet.

När folk inte engagerar sig säger de ofta att de inte har tid, men det är inte alltid hela sanningen. Andrafaktorer som påverkar är möjligheten att jobba med sina hjärtefrågor, sammanhållningen i gruppen och de demokratiska processerna.
I denna föreläsning och workshop får deltagarna verktyg att utveckla arbetet så att det blir lättare och roligare för alla att engagera sig.

Föreläsare - Aron Schoug
Aron är doktor i pedagogik med intresse för civilsammhälle, ideellt arbete, demokrati, kollektivt lärande,organisering och kreativitet. Sedan 2015 är han verksam i den organisationspedagogiska forskargruppen på universitetet. Aron har en bakgrund som waldorflärare och har en masterexamen i pedagogik från Stockholms universitet.

Innan forskarstudierna arbetade han med folkbildning och föreläser idag regelbundet för ideella organisationer, med syfte att hjälpa dem stärka medlemmarnas engagemang.

Placeholder

Senast uppdaterad 2023-03-01 02:25

Dela sidan

Var
Qulturum Sländan

När
tisdag 18 april 18:00 - 20:30

Kostnad
Gratis

Arrangeras av
Nykvarns kommun och RF-SISU Sörmland

Kontakt
Filip Krolopp, kultur-fritid@nykvarn.se 08-55501000

Senast uppdaterad 2023-03-01 02:25

Dela sidan