language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Eyelander - utställning med Jan Manker

Eyelander är den digitala och fysiska utställningen som för samman konstnärer i Stockholm för en diskussion om kulturarv och klimatförändringar. Konstnären Jan Manker är årets representant för Nykvarn.

Välkommen på invigning

Torsdag den 8 juni kl. 13–15 inviger vi utställningen på Centrumvägen 26. Utställningen hänger till och med den 27 augusti.

Om Jan Manker

Jan Manker är en välrenommerad konstnär som bor och verkar i Nykvarn. Hans konst är grafisk med fokus på djup och perspektiv, och lämnar gärna utrymme för eftertänksamhet.

Manker har ett sextiotal separatutställningar runt om i Sverige i sin meritlista. Han finns representerad på Moderna Muséet i Stockholm samt på muséerna i Norrköping, Göteborg, Gävle, Borås, Malmö, Örebro, Hälsingborg, Västerås och Centre de la gravure i La Louviere, Belgien.

I Nykvarn finner du Mankers verk i Nykvarns bibliotek. Han har även visat upp sin konst och sin trädgård i Nykvarns årliga konstrunda.

Om projektet Eyelander

Eyelander är en digital och fysisk utställning som sprider sig över tio kommuner i Stockholm, men det är också ett forum för samtal om kulturarv, klimat och digitala verktyg i konsten. Projektet är initerat av produktionscentrum Intercult.

Placeholder

Senast uppdaterad 2023-05-16 03:38

Dela sidan

Var
Centrumvägen 26

När
torsdag 8 juni 13:00 - 15:00

Kostnad
Gratis

Arrangeras av
Intercult, Jan Manker samt Nykvarns kommun

Senast uppdaterad 2023-05-16 03:38

Dela sidan