language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Eyelander är ett projekt, initierat av produktionscentrum Intercult, som för samman konstnärer i Stockholm i en diskussion om kulturarv och klimatförändringar. Dels är det en digital utställning som sprider sig över 10 kommuner i Stockholm genom 10 platsspecifika konstprojekt, dels är det ett forum för diskussioner om kulturarv, klimat och digitala verktyg i konsten. Årets representant för Nykvarns kommun är Jan Manker.

Årets representant för Nykvarns kommun är Jan Manker. Jan är en välrenommerad konstnär som bor och verkar i Nykvarn. Konsten är grafisk, med fokus på djup, perspektiv och lämnar gärna utrymme för eftertänksamhet.

Jan har ett sextiotal separatutställningar runt om i Sverige i sin meritlista. Han finns representerad på Moderna Muséet i Stockholm samt på muséerna i Norrköping, Göteborg, Gävle, Borås, Malmö, Örebro, Hälsingborg, Västerås och Centre de la gravure i La Louviere, Belgien. Lokalt kan man finna Jans verk i bland annat biblioteket. Jan har även varit med och visat upp sin konst och sin trädgård samtliga år som den återkommande Konstrundan i Nykvarn ägt rum. 

Invigningen av projektutställningen sker på Centrumvägen 26, torsdag 8/6 kl. 13.00 – 15.00.
Utställningen kommer sedan att fortsätta att hänga till och med 27/8.

Placeholder

Senast uppdaterad 2023-05-09 03:58

Dela sidan

Var
Centrumvägen 26

När
söndag 27 aug 13:00 - 15:00

Kostnad
Gratis

Arrangeras av
Intercult, Jan Manker samt Nykvarns kommun

Senast uppdaterad 2023-05-09 03:58

Dela sidan