Torsdagen den 18:e maj, Kristihimmelsfärdsdagen, bjuder vi som har verksamheter i Taxinge in till en dag full av aktiviteter för alla åldrar. Vi firar våren och vill visa vår vackra bygd, som sprudlar av aktivitet och samtidigt är rofylld med dess vackra läge vid Mälaren md fina park- och skogsområden. Vår tanke är att Taxingedagen ska vara återkommande varje år.

Peter Asplund inviger dagen med högtidlig trumpetfanfar kl. 11.00 på Taxinge slotts gårdsplan. Turinge & Taxinge församling bjuder enligt tradition på Gökotta vid Taxinge kyrkas klockspel redan kl. 8.00 för de morgonpigga.

Våra butiker har öppet med fina erbjudanden; Klädverket second hand, butiken Leva ut, Slottsboden och vår keramiker och våra konstnärer. Gårdsplanen och Galleriet kommer gästas av olika aktörer.

Taxinge Bryggeri och Kök visar upp bryggeriet och bjuder alla barn på glass. På Taxinge Slottscafé kan ni smaka deras 44 år-jubileumsbakelse ”Sommardröm”.

Mälartuf på andra sidan E4an Mälarturf erbjuder bland annat gräs och plantor. Gårdsplanen gästas av lokala företag som bland annat erbjuder trädgårdsmaskiner, utomhusfärg, kött, honung samt en plantloppis där privatpersoner kan sälja sina sticklingar.

Dagen erbjuder även ponnyridning, hunduppvisning med Elin Johansson från landslaget i Lydnad, tipspromenad med fina vinster, historisk vandring. Östra Sörmlands Järnväg erbjuder tågturer till och från Mariefred. Se hela programmet och avgångstider för tåget på www.taxinge.se Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad 2023-05-09 03:45

Taxinge

torsdag 18 maj 11:00 - 00:00

Uppvisningar och de flesta aktiviteter gratis

Helene Grynfarb fotograf & media, Slottscaféet, Klädverket noga utvald second hand, Mälarturf gräs och trädgård, butiken Leva ut, Taxinge Bryggeri & Kök och Turinge Taxinge församling.

Ulrika Ställ, ulrika@malarturf.se 070-6576225

Senast uppdaterad 2023-05-09 03:45