language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Medborgardialog om trygghet

Hur ska vi tillsammans bevara ett trivsamt Nykvarn? Och öka tryggheten? Välkommen att lämna dina synpunkter och idéer i en medborgardialog om trygghet!

Fler människor i Sverige upplever att tryggheten minskar. Det är en individuell känsla som kan påverkas av många saker. Det kan handla om att våldsdåden i regionen ökar. Om vilken tillit och gemenskap som finns mellan människor i ett grannskap. Om otrygghet eller oro för den egna eller andras säkerhet.

För att bygga ett trivsamt och tryggare Nykvarn behöver vi gemensamt ta fram lösningar. Det ska medborgardialogen handla om.

Du är därför varmt välkommen till medborgardialog den 19 oktober. På plats finns kommunens säkerhetschef som presenterar Nykvarns kommuns brottsförebyggande arbete - vad gör kommunen just nu? Hur arbetar man? Hur ser brottsligheten ut i Nykvarn?

Över en fika diskuterar vi i små grupper kring olika teman, till exempel trafiksäkerhet eller trygga offentliga miljöer. Några frågor som kan tas upp:

  • Hur kan vi göra Nykvarns gator tryggare och vackrare i framtiden?
  • Hur kan alla åldrar mötas på ett tryggt sätt?
  • Hur skulle en trygg park kunna se ut i framtiden?
  • Hur gör vi konst och byggnader attraktiva i framtidens Nykvarn?
  • Finns det platser i Nykvarn som du upplever som otrygga?

Vi bjuder på fika och det kostar inget att medverka. Däremot vill vi gärna att du anmäler dig. Det gör du genom att fylla i och skicka in formuläret nedanför.

Placeholder

Senast uppdaterad 2023-10-03 01:13

Dela sidan

Var
Furuborghallen

När
torsdag 19 okt 18:00 - 20:00

Kostnad
Gratis

Senast uppdaterad 2023-10-03 01:13

Dela sidan