Firandet av Sverigefinnarnas dag

Söndag den 25 februari firas Sverigefinnarnas dag i Nykvarn med festligheter för alla åldrar på både svenska och finska. / Sunnuntaina 25. helmikuuta juhlitaan Ruotsinsuomalaisten päivää Nykvarnissa juhlallisuuksilla kaikenikäisille sekä ruotsiksi että suomeksi.

Den 24 februari är det Sverigefinnarnas dag. I Nykvarn uppmärksammas dagen på söndagen, den 25, och inleds med tvåspråkig gudstjänst i Nykvarnskyrkan kl. 11.

Därefter fortsätter firandet i Qulturum Sländan, kl. 13. Huvudtalare är Martti Paananen, f.d. kyrkoherde finska församlingen i Stockholm. Medverkar gör också kommunstyrelsens ordförande Anders Önbäck, musikern och allkonstnären Tuomo Haapala som ger sin tvåspråkiga föreställning "Vem ropar älgen efter" och Daniel Nilsson på dragspel.

Servering av piroger, munkar och kaffe.
----------
24. helmikuuta on Ruotsinsuomalaisten päivä. Nykvarnissa päivää juhlitaan sunnuntaina, 25. päivä, alkaen kaksikielisellä jumalanpalveluksella Nykvarnskyrkossa klo 11.

Tämän jälkeen juhlinta jatkuu Qulturum Sländanissa klo 13. Pääpuhujana on Martti Paananen, entinen kirkkoherra Tukholman suomalaisessa seurakunnassa. Mukana ovat myös kunnanvaltuuston puheenjohtaja Anders Önbäck, muusikko ja monitaiteilija Tuomo Haapala, joka esittää kaksikielisen esityksensä "Kuka huutaa hirvelle", sekä Daniel Nilsson harmonikallaan. Tarjolla on piirakoita, munkkeja ja kahvia.

Senast uppdaterad 2024-02-16 10:09

Qulturum Sländan