Nykvarns kommun

Dra åt handbromsen, hitta rätt frekvens på radion och sätt dig bekvämt intill ditt sällskap och njut av en klassisk film. En kväll fylld av nostalgi och glädje tillsammans med John Travolta och Olivia Newton-John. Det blir en minnesvärd sommarkväll på Hökmossbadet som du sent ska glömma!

För att fira Nykvarns 25 år som egen kommun tjuvstartar vi firandet av Nykvarnsdagen redan 5 juni med drive-in-bio vid Hökmossbadet. Även här blir det 50-talstema när vi visar filmen Grease på stor LED-skärm.

Taxinge Motorklubb finns på plats för att dirigera trafiken och fylla parkeringen så att så många som möjligt kan njuta av filmen.

Larssons Lada finns på plats och säljer smarriga wraps, korv med bröd och popcorn (såklart!) m.m.

Alla utan bil är självklart välkomna! Det finns en gräsyta att sitta på, ta gärna med en picknickfilt eller brassestol.

Hålltider:

  • 19.30-20.10 Fordon släpps in för parkering.

OBS! Vi stänger inträdet för fordon kl. 20.10 eller när alla parkeringsplatser är fyllda. Fordon som kommer efter kl. 20.10 eller då platserna har fyllts upp hänvisas till Turingeskolans parkering och är sedan välkomna till fots.

  • 20.30- 22.30 Filmvisning - Grease från 1978
  • 22.30-23.00 Evenemanget avslutas.

Bilburna besökare inväntar parkeringsvärdars signal för att starta bilen och lämna evenemanget på ett säkert sätt. Gående besökare hänvisas till avgränsade gångstråk av funktionärer.

Vi hör rykten om att det kan bli en cruising innan!
Håll utkik efter fräcka jänkare, dunkande EPA-traktorer, glada veteranmopedister med mera längs Nykvarns gator innan drive-in-bion!

OBS! Klockan 17:00 stängs parkeringen på Hökmossbadet av för förberedelser inför kvällen. Besökare till Hökmossbadet hänvisas att parkera på Turingeskolans parkering från kl 17.

Fortfarande funderingar? Längst ner på sidan hittar du FAQ där du kan hitta svar på några frågor som kanske uppstår.

Välkommen till en minnesvärd sommarkväll på Hökmossbadet som du sent ska glömma!

Placeholder

FAQ - Nedan hittar du kanske svaret på din fundering:

Hur fungerar det?

Filmen visas på en 21 kvadratmeter stor LED-skärm och ljudet kommer via din bilradio. På plats kommer ni få information om vilken frekvens ni ska lyssna på. Givetvis finns det även ljud för våra icke-bil-burna besökare.

Vilka fordon är välkomna?

Alla personbilar med maxhöjd 190 cm, cyklar och MC är välkomna! Vi har en VIP-hörna specielltrecerverad räddningstjänst som är välkomna i sina tjänstebilar. Vi tycker även att de ska kunna avnjuta filmen om de har möjlighet.

Hur många plaser finns det?

Vi räknar med att kunna ta emot ca 80 bilar. Vi begränsar antalet för att man ska kunna se skärmen bra. När platserna fyllts upp hänvisar vi övriga bilar till Turingeskolans parkering så är man välkommen till fots. Ett tips är därför att packa brasseskolar/filt i bilen om du mot förmodan inte får plats med din bil.

Får man lämna sin plats under filmen?

Man får förstås lämna sin plats/bil för att besöka toalett eller handla i kiosken. Men med respekt för de andra besökarna och deras upplevelse är det bästa att stanna i bilen under visningen.

Får man ha bilen igång?

Så fort du hittat din plats ska motron stängas av och vara avstängd under hela evenemanget. Lamporna får inte vara påslagna.En funktionär meddelar när du får starta din bil igen.

Hur gör jag om bilbatteriet tar slut?

Om olyckan är framme kommer vi att ha startkablar på plats som ni kommer att kunna få låna och använda för att starta er bil.

Vad händer vid regn?

Då tar ni med en extra filt och myser i bilen, filmen spelas som vanligt! Vi kan tyvärr inte erbjuda icke-bilburna-besökare något väderskydd. Kolla gärna med någon som ni vet ska ta bilen ner om ni kan få hänga på i deras bil.