För femte året i rad öppnar lokala konstnärer upp sina ateljéer, hem och trädgårdar för att visa upp sin konst.

I år deltar 14 professionella eller semiprofessionella konstnärer på Nykvarns konstrunda. Konsten kommer att visas upp på platser som trädgårdar, loftgångar, carportar, hem och ateljéer. De flesta konstnärerna återfinns i Nykvarns tätort med undantag av två konstnärer som finns åt Sundsvik hållet.

Besökarna har möjlighet att ta del av konsten helt kostnadsfritt. Samtliga konstnärer erbjuder verk till försäljning. På Smedsbygget kommer man även kunna njuta av fika och live musik under evenemanget.

Nytt för i år är att våra Kultursommarjobbare att upprättar ett konstverk tillsammans med en slöjdhandledare i Stålbruksparken under vecka 25-27 av återbruksnära material. Givetvis finns detta med som en punkt i programmet man inte bör missa.

Tryckt information om evenemanget kommer att finnas tillgänglig på biblioteket och servicecenter från den 17 juni under ordinarie öppettider.

Medverkande konstnärer i år

Teknik

Hemsida

Helen Söderström

Stenkullevägen 2D

Återbruk av gamla bestick av nysilver, samt kopparsmycken. Målningar med blandteknik.

Smycken, målningar

Instagram: @klotterzia

Anna-Lena Hallberg

Svarvarevägen 5

Målar det jag känner för mest natur.

Akvarell i huvudsak men även blyerts och torrpastell

Karin Skoglund

Hökmossvägen 52

Jag arbetar främst med keramisk skulptur, ofta abstrakta former och "personligheter" men även en del bruksgods.

Keramik och ev måleri

Instagram: @keramik_karins

Maria Trap

Salladsvägen 15

Jag gillar att skapa skönhet på många olika sätt. Mina målningar kan vara både abstrakta och realistiska. Favoritmotiv är landskap, blommor och scener med människor i.

Akvarell, akryl och målning på tyg

Oscar Knutsson

Stallbacksvägen 17

Fotografering är mitt sätt att få utlopp för skapande och kreativitet. När jag skapar genom min själ så syns det i mina fotografier.

Naturfotografering

www.oscarknutsson.com Länk till annan webbplats.

Sanna Bäckström

Bryggvägen 5

Jag målar intuitiv och går på min magkänslan vad den vill och därför blir det en salig blandning på min konst. Jag leker och experimentera mig fram och på så sätt finner nya idéer att använda. Målar med akrylfärg och olika materiel.

Blandad teknik och redskap

Facebook och Instagram: SB konst

Aina Hartzell

Dahlbergsväg 46

Skapar keramik tillsammans med trä och sten samt syr fina små dockor mm.

Keramiktavlor och handgjorda dockor.

Monica Goldschmidt

Midsommarvägen 6

Målar både realistiskt och abstract

Akvarell, Akryl ,Olja

https://www.monicashemsida.se Länk till annan webbplats.

Anna-Maria Nederhed

Glättarevägen 13

Måleri främst i akryl, stort som smått. Små betongalster. Ståltrådsblommor på armeringsjärn.

Målningar i akryl. Betongalster, samt ståltrådsblommor.

Nina Ruonaoja

Torvmossvägen 6A

Målar både abstrakt och figurativt ofta i varma eller mer pastelliga toner.

Akryl /Blandteknik

www.ninaruonaoja.com Länk till annan webbplats.

Anna Bucher

Glättarevägen 13

Jag använder fantasin i mitt skapande och mantrat det är inte så noga. Det gör att målandet blir kravlöst och härligt. Älskar färg och mönster och brukar börja kladda på färg sen plastfolie. När det torkat tar jag bort plasten och börjar leta figurer.

Akvarell och Akryl

Anna Buchers konst ( FB och Instagram)

Åke Törnqvist

Hökmossvägen 32

Mina verk kan beskrivas som abstrakta surrealistiska och gärna i stort format. Min senaste utställning var i Madrid och i sommar gör jag mig redo för att visa min konst i Falsterbo. Ett mellanstopp på hemmaplan känns kul. Du är varmt välkommen!

Oljemålning stenskulpturer

Facebook: Åke Törnqvist

Matilda Backholm

Hökmossvägen 32

Varmt välkommen in i min atelje där skisser, mönsterformgivning, konsttryck och större konstverk finns att både insprieras av och till föräljning!

Akvarell, grafik, och akryl

Instagram: @_tillevill_

Turinge-Taxinge hembygdsförening

Allevägen 9 A

Vi visar hembygdsgårdens utställningar och hembygdsdräkten. Gör en paus och lyssna på musik och drick lite kaffe. Välkomna.

Turingetaxinge@gmail.com

Kultursommarjobbarna

Stålbruksparken (parken ligger längs med Holländarevägen)

Under vecka 25-27 kommer fyra ungdomar från nykvarn designa och upprätta ett konstverk av återbruksnära material.

Det visar sig!

Bildtext:

Vänster uppe: H. Söderström, A-L. Hallberg, K. Skoglund, M. Trap, O. Knutsson, S. Bäckström, A. Hartzell.

Vänster nere: M. Goldschmidt, A-M. Nederhed, N. Ruonaoja, A. Bucher, Å. Törnqvist, M. Backholm, en skymt av Semdsbygget

Senast uppdaterad 2024-05-06 05:30

Olika platser i Nykvarn