Kom på årets folkfest i Folkets park den 6 juni! Vi inleder dagen med traditionsenligt nationaldagsfirande för att sedan gå över till Nykvarnsdagen med 50-talstema.

Torsdag den 6 juni är det alltså dags attt fylla Folkets park med människor och fira natonaldagen och Nykvarnsdagen. Nationaldagen inleds som vanligt med en medborgarceremoni i Qulturum Sländan för inbjudna gäster.

• Klockan 10 öppnar Folkets park för besökare.
  • Klockan 11-12 pågår nationaldagsfirandet med högtidstal, musikkåren och besök av Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel.
  • Mellan klockan 12-15 pågår sedan Nykvarnsdagen.

Nykvarnsdagen har tema 50-tal med inslag av kommunens 25-årsfirande. På stora scenen får vi se Eskilstunabandet The Barntwisters, som bland annat spelat i Las Vegas. Dansarna Lena och Tobias bjuder på show och Elvis återuppstår för en dag för att riva av några klassiska Elvis Presley-hits. Rockkungen kommer också att mingla bland publiken i parken.

Väskförbud

Kom ihåg att det numer är väskförbud vid större evenemang i Sverige. Mer information om vad som gäller under nationaldagen och Nykvarnsdagen kommer senare på den här sidan - håll dig uppdaterad!

Nationaldagsfirande kl. 11:00-12:00
Kommundirektör Steinunn Ásgeirsdóttir hälsar välkommen
Högtidstal av Kronprinsessan Victoria
Nationalsång