language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Platser för äldreboende utreds

Kommun och politik

Lugnets innergård med häckar framför små uteplatser och blommande fruktträd i förgrunden.

Lugnet ska ersättas av ett annat äldreboende. Frågan om var det nya ska ligga utreds fortfarande.

Ska ett nytt äldreboende ligga intill Norra stationsvägen eller på annan plats? Vid kommunstyrelsens senaste sammanträde föreslogs ytterligare en plats – Tallparken.

I höstas fick kommunstyrelsen i uppdrag av kommunfullmäktige att utreda var ett nytt särskilt boende (äldreboende) ska placeras. Av fyra alternativ valde kommunstyrelsen att gå vidare med den så kallade Skanskatomten, Nykvarn 11:1, nära Nybos kontor på Norra stationsvägen.

I tisdags beslutade så kommunstyrelsen att utöver en fördjupad utredning om Nykvarn 11:1 också analysera ifall ett äldreboende kan byggas på en annan tomt än den som föreslagits, nämligen Tallparken. Tallparken är tomten alldeles bakom nuvarande Lugnet och var ett av de fyra alternativ som diskuterades i höstas.

Kommunstyrelsen ordföranden Anders Önbäck (S) är nöjd med utvecklingen.

– Det känns bra att vi diskuterar frågan från olika vinklar. Då kan vi i slutändan komma till ett genomarbetat beslut som ger våra äldre ett tryggt och trevligt boende på bra läge i Nykvarn, säger han.

Senast uppdaterad 2023-04-06 11:05

Dela sidan

Senast uppdaterad 2023-04-06 11:05

Dela sidan