language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Elever från Turingeskolan vinnare i designtävling

Barn och utbildning

Placeholder

Varje år anordnar Vackstanäsgymnasiet textildesigntävlingen Silvertråden för mellanstadieelever. I årets tävling är tre bidrag från Turingeskolan vinnare.

Årets designuppgift för tävlingen var ”Remake - mitt hemliga alter ego” där eleverna skulle återbruka gamla kläder eller textilier och genom plagget som syddes visa något om sig själva. Syftet med tävlingen är att uppmärksamma elever med ett textilintresse och bidra till ett roligt element i undervisningen.

Juryn på Vackstanäsgymnasiet valde ut fem vinnare utifrån kriterierna tolkning av temat, kreativitet och hantverksmässigt utförande. Tre av vinnarna kommer från Turingeskolan. Det är Greta och Elias från årskurs 6 Ida och Lea från årskurs 5 med sitt gemensamma bidrag.

Senast uppdaterad 2023-04-13 10:15

Dela sidan

Senast uppdaterad 2023-04-13 10:15

Dela sidan