language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Nu släcks gamla telefonnätet

Trafik och infrastruktur

Vid månadsskiftet stängs kopparnätet ner i Nykvarn. För dig som fortfarande bara har tillgång till telefon och internet via ett telefonjack är det dags att hitta en annan lösning.

I slutet av november släcks det gamla telefoninätet i Nykvarn. Telia som äger stora delar av det svenska fasta nätet går över till fiber eller mobil teknik.

Det gamla kopparnätet var i många år stommen för fast telefoni och bredband via telejacket (ADSL) men har blivit för gammalt för nutidens teknik. Kopparnätet klarar till exempel inte de höga internethastigheter som krävs och driftskostnaderna skulle bli alltför höga för att underhålla det.

Om du fortfarande har abonnemang för fast telefoni eller ADSL via telefonjack är det dags att välja en annan lösning. Kanske fastigheten kan anslutas till det fasta fibernätet? Eller kanske hushållet kan dra nytta av det snabba mobila 5G-nätet som nu finns i Nykvarn?

Senast uppdaterad 2023-11-22 02:48

Dela sidan

Senast uppdaterad 2023-11-22 02:48

Dela sidan