language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Har du rätt till bostadstillägg från Pensionsmyndigheten?

Omsorg och socialt stöd

Har du fyllt 66 år och tar ut hela din allmänna pension? Då kanske du har rätt till bostadstillägg.

Bostadstillägget är ett statlig skattefritt bidrag för pensionärer. Upp till 7 290 kronor kan betalas ut per månad, oavsett om du hyr eller äger din bostad. Din bostadskostnad, dina inkomster och eventuella tillgångar avgör om du får tillägget.

Tre steg för att ansöka

  1. Ta fram alla uppgifter som behövs. Du behöver lämna uppgifter om din bostadskostnad, inkomster och tillgångar.
  2. Gör en beräkning innan du ansöker.pensionsmyndigheten.se/beraknabt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du testa och göra en beräkning. Ingenting registreras och du kan enkelt testa flera gånger. Du får svar direkt om du bör gå vidare med en ansökan.
  3. Gör ansökan. Enklast ansöker du på pensionsmyndigheten.se/ansokbt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med en e-legitimation, till exempel BankID. I webbansökan finns förklarande texter som hjälper dig att fylla i rätt uppgifter.

Du kan även ansöka via blankett som du laddar ner från pensionsmyndigheten.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., hämtar på ett servicekontor eller beställer från Pensionsmyndighetens kundservice på 0771–776 776.

Pensionsmyndighetens digitala informationsmöten

Du är välkommen att delta på Pensionsmyndighetens digitala möten om bostadstillägg. Det är gratis och du behöver inte anmäla dig. Under mötet får du svar på de vanligaste frågorna och kan även ställa egna frågor via en chatt. Du kan läsa mer på Pensionsmyndighetens hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Senast uppdaterad 2024-02-06 04:31

Dela sidan

Senast uppdaterad 2024-02-06 04:31

Dela sidan