language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Nykvarns påsklediga elever erbjuds skollunch

Barn och utbildning

Under påsklovet erbjuds alla Nykvarns grundskoleelever möjligheten att få lunch på skolan. Anmäl senast måndag den 25 mars om ditt barn vill ha skollunch på lovet.

På de kortare skolloven, alltså höstlovet, sportlovet och påsklovet, erbjuds alla Nykvarns grundskoleelever att äta lunch i skolan även under lovledigheten. Det har utbilningsnämnden i kommunen beslutat om. Måltidsenheten började genomföra konceptet under höstlovet förra året.

– Vissa föräldrar kanske jobbar på påsklovet, då vill vi kunna erbjuda Nykvarns barn och unga en näringsriktig lunch. Vi vet att en god lunch lägger grunden för en bra dag. Det ger även eleverna möjlighet att träffas för att äta lunch tillsammans och kanske hitta på någon aktivitet innan eller efter lunchen, säger Ann-Christine Dantoft (S), ordförande i utbildningsnämnden.

Alla vårdnadshavare har fått information via mejl om vart man kan anmäla sitt barn för att få skollunch under påsklovet. Anmälan sker senast måndag den 25 mars.

– Det blir spännande att se hur många som anmäler att de vill ha skollunch. Vi har en fantastisk måltidsenhet i kommunen som gör ett så bra jobb. Det är en otroligt viktig del för att eleverna ska må bra och lyckas i skolan, fortsätter Ann-Christine.

Senast uppdaterad 2024-03-22 01:30

Dela sidan

Senast uppdaterad 2024-03-22 01:30

Dela sidan