language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Anders Önbäck avgår som kommunstyrelsens ordförande

Kommun och politik

Anders Önbäck avgår som kommunstyrelsens ordförande i Nykvarn i maj. Hans efterträdare utses av Socialdemokraterna i Nykvarn vid ett möte inom kort.

– Det har under den senaste tiden förekommit diskussioner mellan Socialdemokraterna och våra samarbetspartier där mitt sätt att leda kommunstyrelsen har ifrågasatts. Nykvarnsborna förtjänar ett välfungerande samarbete i kommunhuset och jag väljer därför att avsäga mig min roll som gruppledare för Socialdemokraterna i Nykvarns kommunfullmäktige och därmed som kommunstyrelsens ordförande, säger Anders Önbäck.

Anders Önbäck lämnar sina poster i samband med kommunfullmäktiges sammanträde i maj.

– Jag har uppskattat att arbeta med Anders Önbäck under den tid jag hittills varit i Nykvarn och tycker det är tråkigt att vi inte kan fortsätta. Men jag respekterar självklart hans beslut och ser fram emot att få lära känna hans efterträdare, säger kommundirektör Steinunn Ásgeirsdóttir.

Vem som blir Anders Önbäcks efterträdare avgörs av Socialdemokraterna i Nykvarn som inom kort kallar till ett medlemsmöte för att välja ny gruppledare och kommunstyrelseordförande.

– Anders Önbäck meddelade igår att han avsäger sig sitt uppdrag som gruppledare för Socialdemokraterna i kommunfullmäktige. Jag är glad att han behåller sin plats som ledamot och att hans engagemang i vårt parti fortsätter, säger Tommy Rova, ordförande för Socialdemokraternas Arbetarekommun i Nykvarn.

Senast uppdaterad 2024-04-11 01:00

Dela sidan

Senast uppdaterad 2024-04-11 01:00

Dela sidan