language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Lillhagaskolan sätter färg på Nykvarnsdagen

Barn och utbildning

Tilde och Agnes är två av eleverna som målar entréskyltar till Nykvarnsdagen.

Lillhagaskolans åttondeklassare målar skyltar till årets Nykvarnsdag. Skyltarna ska hjälpa besökarna att hitta i Folkets park den 6 juni.

I Lillhagaskolans bildsal pågår projekt måla skyltar för fullt inför Nykvarnsdagen den 6 juni. Eleverna har fått i uppdrag av kommunen att måla entréskyltar utifrån 50-tals temat för årets Nykvarnsdag. Skyltarna kommer stå vid entréerna till Folkets park. Förutom att vara en fin och unik dekoration, kommer de också visa besökarna vart de hittar olika saker i parken under dagen. Så som turistcykel, föreningar och cafeteria.

– Eleverna har verkligen jobbat engagerat med uppgiften! Det är flera av dem som har uttryckt att det är väldigt kul att få skapa något som kommer att synas offentligt i kommunen, säger Aleksandra Lundin, bildlärare på Lillhagaskolan.

– Det känns kul och man känner sig stolt liksom. Skyltarna kommer ju visas upp för typ hela Nykvarn när de är klara, säger Agnes, elev på Lillhagaskolan.

Utegruppen har hjälpt till att såga ut plankor till pilar och levererat dem till skolan. När skyltarna är målade och redo att sättas upp kommer de även montera dem i Folkets park.

Håll utkik! Snart kommer mer information om årets nationaldag och Nykvarnsdag den 6 juni, både här på webben och i våra sociala medier.

Senast uppdaterad 2024-04-23 02:21

Dela sidan

Senast uppdaterad 2024-04-23 02:21

Dela sidan