language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Lillhagaskolan får högsta betyg i skolgranskning

Text

Barn och utbildning

Lillhagaskolan får högsta betyg inom flera områden av Skolinspektionen.

Hallå där Marika Makrigianni, tf utbildningschef i Nykvarns kommun. Idag har det varit firande på Lillhagaskolan med tårta för elever och lärare. Vad firar ni?

- Vi firar att Lillhagaskolan har fått det högsta betyget av Skolinspektionen på flera viktiga områden, bland annat inom bedömningskriterierna rektors ledning och styrning, bedömning och betyg, undervisning, samt trygghet och studiero.

Hur länge har granskningen pågått?
- Granskningen pågick under hela vårterminen 2024. Det är en noggrann process där skolans verksamhet utvärderades för att säkerställa hög kvalitet där eleverna får den utbildning de har rätt till i enlighet med skollagen.

Vilka insatser har lärarna gjort?
- Lärare och alla medarbetare har, under ledning av rektorn, gjort betydande förändringar. Skolan har gjort en utvecklingsresa där rutiner, undervisning, uppföljning, analysarbete och samverkan mellan skolans alla yrkesgrupper har utvecklats och förbättrats vilket gett resultat.

Vad känner du?
- Jag är oerhört stolt över arbetet och vill tacka alla medarbetare som på ett modigt och professionellt sätt har medverkat till utvecklingen, det hade inte gått utan deras engagemang. Tack! Det här visar att skolorna i Nykvarns kommun är på god väg att uppnå målet att bli Sveriges bästa skola år 2035.

 

Senast uppdaterad 2024-04-25 07:09

Dela sidan

Senast uppdaterad 2024-04-25 07:09

Dela sidan